ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

1. Πριν και κατά την τοποθέτηση, κάθε πάνελ θα πρέπει να εξετάζεται για μηχανικές βλάβες και διαφορά στον χρωματισμό. Εάν κάποιο πάνελ έχει κάποια βλάβη και τοποθετηθεί, το δικαίωμα της εγγύησης χάνεται. Τα πάνελ που παρουσιάζουν βλάβη που ανακαλύπτεται πριν την τοποθέτηση ανταλλάσσονται με πάνελ, χωρίς πρόβλημα.

2. Για να έχουμε μια καλύτερη οπτική παρουσία, τα πάνελ θα πρέπει να τοποθετούνται προς την ακτίνα του φωτός.

3. Τα πάνελ δημιουργούν το λεγόμενο πάτωμα που "επιπλέει" και για αυτό το λόγο δεν χρειάζεται να κολληθεί, να καρφωθεί ή να στερεωθεί με κάποιον άλλο τρόπο στο δάπεδο.

4. Πάντοτε πρέπει να αφήνουμε ένα περιθώριο διαστολής περίπου 8-10 mm μεταξύ των πάνελ και των σταθερών στοιχείων (κολώνες, πόρτες, σωληνώσεις, τοιχία, κτλ.) Αυτό γίνεται για να αφήνουμε περιθώριο σε περίπτωση διαστολής ή συστολής των πάνελ, εάν υπάρξει διαφορά σε θερμοκρασία ή υγρασία. Χρησιμοποιούμε σφήνες για να κρατήσουμε το περιθώριο διαστολής.

5. Όταν το δωμάτιο είναι μακρύτερο των 8 μέτρων ή φαρδύτερο των 6 μέτρων, τότε θα πρέπει να δημιουργήσουμε περιθώρια διαστολής των 2-3 εκατοστών σε φάρδος, σε συμμετρικά διαστήματα στο δάπεδο. ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ σφυρί μαραγκού, ξύλινο σφυρί, ξύλινος κύβος, λοστός, σφήνες, πριόνι, αδιάβροχο υπόστρωμα με πάχος 0,2 χιλιοστά, υπόστρωμα με πάχος 2-3 χιλιοστά, σοβατεπί, μολύβι, ορθογώνιο, μέτρο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 

1. Πριν την τοποθέτηση θα πρέπει τα πάνελ να ανοίγονται, να αφαιρείτε η συσκευασία ολοσχερώς, να απλώνονται σαν βεντάλια και να αποθηκεύονται για τουλάχιστον 48 ώρες στο δωμάτιο που πρόκειται να τοποθετηθούν. Η θερμοκρασία προτείνεται να είναι 18-22°C και η υγρασία σε επίπεδα 70%.

2. Τα πάνελ τοποθετούνται μόνο σε επίπεδο, στεγνό, καθαρό και σταθερό δάπεδο. Μικρές ανωμαλίες (μέχρι 3 χιλιοστά) μπορούν να διορθωθούν με το υπόστρωμα. Ανωμαλίες του δαπέδου μεγαλύτερες των 3 χιλιοστών πρέπει να εξομαλύνονται.

3. Τα πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από το προϋπάρχων δάπεδο, όπως : Ξύλινο δάπεδο, πλακάκι, μάρμαρο, μπετόν, πλαστικό δάπεδο. Δεν επιτρέπεται να τοποθετηθεί πάνω από μοκέτα ή χαλιά. Λόγω της πλωτής τοποθέτησης του ΔΕΝ καταστρέφει το προϋπάρχων δάπεδο.

4. Το λείο πάτωμα θα πρέπει πρώτα να καλύπτεται με ένα πλαστικό υπόστρωμα που είναι αδιάβροχο (απωθεί το νερό), και μετά με υπόστρωμα.

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 1. Τα πάνελ MFH Flooring δεν χρειάζονται κόλλα! Η πρώτη σειρά πάνελ θα πρέπει να τοποθετείται με το γλωσσίδιο κοιτάζοντας προς τον τοίχο, έχοντας υπόψη να αφήνουμε το περιθώριο διαστολής. Συνδέστε τα πάνελ πολύ προσεκτικά. Πρώτα ενώστε τις μακριές άκρες σχηματίζοντας μια γωνία σε 20-30 μοίρες και έπειτα χαμηλώνοντας μέχρι να οριζοντιωθούν (σχήμα 2.4). Μετά ενώστε τις κοντές άκρες προσεχτικά χρησιμοποιώντας το σφυρί και τον ξύλινο κύβο. (σχήμα 1).

2. Τα πάνελ της επόμενης σειράς τοποθετούνται έχοντας το σημείο ένωσης τουλάχιστον 40 εκατοστά από το σημείο ένωσης της προηγούμενης σειράς. Το τελευταίο κομμένο κομμάτι πάνελ της προηγούμενης σειράς γίνεται το πρώτο κομμάτι που τοποθετείται στην επόμενη σειρά. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την καλύτερη τοποθέτηση των πάνελ από πλευράς αντοχής και αισθητικής (σχήμα 3.6).

3. Για να ενώσουμε το τελευταίο πάνελ της σειράς με τον καλύτερο εφικτό τρόπο πάντα χρησιμοποιούμε τον λοστό σαν υποβοήθημα.

4. Τοποθέτηση της τελευταίας  σειράς πάνελ. Μετρήστε το ακριβές φάρδος. Για να το κάνετε αυτό τοποθετήστε ένα πάνελ πάνω στην τελευταία σειρά. Τώρα τοποθετήστε άλλο ένα πάνελ με την οπή να κοιτάει προς τον τοίχο και χρησιμοποιήστε το σαν χάρακα. Μην ξεχάσετε να αφήσετε περιθώριο διαστολής. Κόψτε το πάνελ με το πριόνι πάνω στην γραμμή που έχετε χαράξει και τοποθετήστε το (σχήμα 7).

5. Τελειώνοντας την τοποθέτηση και του τελευταίου πάνελ το πάτωμα μας μπορεί πλέον να πατηθεί. Βγάλτε τις σφήνες και καλύψτε τις οπές με σοβατεπί το οποίο ενώνεται μόνο με τον τοίχο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. Τα πάνελ που χρησιμοποιούμε πρέπει να προστατεύονται από άμμο και άλλα στοιχεία που μπορεί να τα χαράξουν - χρησιμοποιήστε προστατευτικά από τσόχα για τα πόδια επίπλων.

2. Τα πάνελ δεν πρέπει να πλένονται ή να σφουγγαρίζονται με νερό! Εάν δεν προσέξουμε τις οδηγίες που δίνονται σε αυτό το εγχειρίδιο μπορεί να προξενήσουμε ζημιές στα πάνελ το οποίο αποφέρει και απώλεια της εγγύησης.