Σχεδιασμόςκαι μελέτη επαγγελματικού χώρου

 

Κατά το σχεδιασμό ενός επαγγελματικού χώρου, υπάρχουν αρκετές παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψη, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι πρωτότυπο και καλαίσθητο, χωρίς να αποτελεί απομίμηση άλλου αντίστοιχου χώρου, έτσι η δημιουργία εταιρικής ταυτότητας είναι η σημαντικότερη από όλες. Δημιουργικά μυαλά, νέες ιδέες, εφαρμογή καινοτομιών και αποφυγή αντιγραφών και επαναλήψεων οδηγούν με επιτυχία σε αυτήν.

Επόμενη παράμετρος, η σωστή μελέτη και σχεδιασμός του χώρου, ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργικότητά του και ο χώρος να αποπνέει στο έπακρο αυτό που έχει ονειρευτεί ο δημιουργός του. Απαιτείται στενή συνεργασία με τους ειδικούς στο χώρο του σχεδιασμού και της διακόσμησης για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Θετικό στοιχείο αποτελεί η ύπαρξη μεγάλης γκάμας υλικών, από πολύ φθηνά μέχρι και αρκετά ακριβά. Από απλά σχέδια και υλικά μέχρι τα πιο σύνθετα και πιο εξεζητημένα που θα προκαλέσουν αισθητικά. Επίσης, λόγω της μεγάλης γκάμας των υλικών, μπορούμε να έχουμε και χαμηλό κόστος, ανάλογα με τις επιλογές μας.

Αν και πολλές φορές θεωρείται δευτερεύον στοιχείο, ο φωτισμός είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος που αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να αναδείξει το χώρο και τα υλικά και να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα και διάθεση. Έτσι, απαιτείται μελέτη φωτισμού από κάποιον έμπειρο στον τομέα αυτό. Και εδώ οι επιλογές είναι πολλές με αρκετά νέα προϊόντα να κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους και να παρέχουν, πολλές φορές, καλύτερο αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τις χαμηλές καταναλώσεις και την απουσία κόστους συντήρησης. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η χρήση των led, της ψυχρής καθόδου και των οπτικών ινών.

Αφού έχουν ολοκληρωθεί όλα τα παραπάνω, η επόμενη παράμετρος για ένα καλό αποτέλεσμα είναι η επιλογή εξειδικευμένων τεχνιτών τόσο στη χρήση των υλικών όσο και στις εφαρμογές απλών ή υψηλών απαιτήσεων.

Συνοψίζοντας, κατά το σχεδιασμό ενός επαγγελματικού χώρου, τα βασικά στοιχεία, με τα οποία πρέπει να πορευτούμε, αν θέλουμε να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα  είναι η δημιουργία εταιρικής ταυτότητας, ο σχεδιασμός σωστής λειτουργίας σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος, η μελέτη φωτισμού και η εκτέλεση των εργασιών από εξειδικευμένο προσωπικό.